14 Οκτ 2015

Θέματα

Οι 25 καλύτερες ταινίες κάθε χρονιάς από το 1990 μέχρι σήμερα




Με αφορμή τα 25α του γενέθλια, το IMDb μοιράζεται μαζί μας τη λίστα με τις top 25 ταινίες των τελευταίων ετών, σύμφωνα με τις ψηφοφορίες των χρηστών του, από το 1990 μέχρι το 2014.

Η "Ιντερνετική Βάση Ταινιών", το πιο ενημερωμένο ευρετήριο ταινιών του διαδικτύου και, παράλληλα, η καλύτερη πηγή για κριτικές ταινιών από απλούς χρήστες, έκλεισε φέτος τα 25 χρόνια λειτουργίας του. Με αφορμή τα γενέθλιά του, το Internet Movie Database (IMDb) έδωσε στη δημοσιότητα μία διαφορετική λίστα "best of" με τις καλύτερες ταινίες κάθε χρονιάς, βάσει των ψήφων των χρηστών του.


Συμφωνώντας ή μη, η «καλύτερη» και πιο δαφνοστεφανωμένη ταινία που θα βρει κάποιος στο imdb.com είναι η «Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ» του Φρανκ Ντάραμποντ βασισμένο στη «φαντασία» του Στίβεν Κινγκ.
Το «καλό» με το IMDB πέρα από τις εξαντλητικά ψαγμένες και καταγεγραμμένες πληροφορίες του για κάθε ταινία ή ηθοποιό ή σκηνοθέτη ή σεναριογράφο ή παραγωγό που κυκλοφορεί «εκεί έξω» είναι η διάθεσή του να δίνει λόγο και στους χρήστες που βαθμολογούν κάθε ταινία που έχουν παρακολουθήσει, φτιάχνοντας έτσι ένα database ανάλογα με το μέσο όρο που έχει συγκεντρωθεί.
Κάπως έτσι, η «Σιωπή των Αμνών», το «Memento», η τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», το «Into the Wild» και ο «Λύκος της Γουολ Στριτ» βρίσκουν τη θέση τους σε μια πολυσυλλεκτική λίστα που μετράει 25 χρόνια.

Αναλυτικά, οι καλύτερες ταινίες κάθε χρονιάς από το 1990 μέχρι το 2014, σύμφωνα με τους χρήστες του IMDb:








Πηγή:http://www.cinemag.gr/article.asp?catid=37406&subid=2&pubid=130186763

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου