24 Αυγ 2015

Θέματα

Το τέλος της διάσημης «πετρωμένης γοργόνας» της Χαλκιδικής

kavourotripes_gorgona_2-730x487


Από το 1997 στις Καβουρότρυπες στην Σιθωνία της Χαλκιδικής δεσπόζει το καλαίσθητο έργο του Διονύσιου Καρυπίδη, η διάσημη «πετρωμένη Γοργόνα». Το έργο του στο Πορτοκαλί στις Καβουρότρυπες έχει εδώ και χρόνια γίνει σήμα κατατεθέν της παραλίας και σημείο θαυμασμού για τους επισκέπτες.
gorg
Ωστόσο, στον κ. Καρυπίδη έχει επιβληθεί πρόστιμο 531€ επειδή «κατέστρεψε φυσικό τοπίο με την κατασκευή της Γοργόνας. Ο ίδιος, ο δημιουργός είχε στείλει επιστολή από τις 3 Μαρτίου του 2014, λέγοντας στον δήμαρχο Σιθωνίας, Γιάννη Τζίτζιο, λέγοντας πως άπαξ και ο δήμος επιμείνει στην είσπραξη του προστίμου θα το πληρώσει όμως μετά θα καταστρέψει την Γοργόνα, κάτι που έκανε χθες, οργισμένος και ολόγυμνος.
0050117910_image_2_8
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, το πρόστιμο δεν επιβλήθηκε προ τριετίας από την τουριστική αστυνομία και όχι τις υπηρεσίες του δήμου. Δήλωσε: «Το πρόστιμο δεν βεβαιώθηκε από τον δήμο, αλλά επειδή η παράβαση έγινε στην περιοχή μας ήμασταν υποχρεωμένοι να ζητήσουμε την είσπραξή του. Μόλις λάβαμε την επιστολή του κ. Καρυπίδη αναζητήσαμε κάθε δυνατή νομική διαδικασία είτε για τη διαγραφή του είτε για την πληρωμή του προστίμου από πόρους του δήμου. Ωστόσο, διαπιστώσαμε κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο. Έτσι, μετά από πρόταση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, αποφασίσαμε το πρόστιμο να πληρωθεί από δικά μας χρήματα, ως ιδιωτών και όχι από χρήματα του δήμου. Δυστυχώς, λόγω κακής συνεννόησης δεν προλάβαμε να διευθετήσουμε το θέμα»


image_3_2


image_4_0











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου