26 Μαρ 2017

Θέματα

Ψέματα και παρανοήσεις για την επανάσταση της 25ης Μαρτίου και την Οθωμανική Αυτοκρατορία (όχι τουρκοκρατία). 



1) Η επανάσταση δεν ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου.Το 1838 αποφασίστηκε, με βασιλικό διάταγμα του Βαυαρού βασιλιά της Ελλάδας Όθωνα, ότι η ελληνική επανάσταση θα γιορτάζεται την 25η Μαρτίου, μιας και συμπέφτει με τον ευαγγελισμό της παναγίας. Κολπάκι για να συνδέθεί μια εθνική επιτυχία με την εκκλησία.
2) Σχεδόν όλες οι εξεγέρσεις του 1821 απέτυχαν.Από τις πιο σημαντικές μάχες της πολυετούς ελληνικής επανάστασης, αν όχι η πιο σημαντική, ήταν η ναυμαχία του Ναυαρίνου το 1827, όπου Άγγλοι, Γάλλοι και Ρώσοι νίκησαν Τούρκους και Αιγυπτίους. Η σημαντικότερη ναυμαχία της ελληνικής επανάστασης δεν είχε Έλληνες!
3) Η εκκλησία αφόρισε την επανάσταση και τους Έλληνες οπλαρχηγούς. Αφόρισε την φιλική εταιρεία, τον Σούτσο, τον Υψηλάντη και τον Κολοκοτρώνη, κτλ. Τα προνόμια της εκκλησίας επί οθωμανικής αυτοκρατορίας ήταν αμέτρητα. Η περιουσία της μεγάλωνε και η επιρροή της αυξανόταν συνέχεια. Ο Σουλτάνος είχε κέρδος από την συγκεκριμένη κατάσταση. Αυτός και η εκκλησία γινόταν πιο δυνατοί, εκμεταλλευόμενοι προφανώς την πίστη των αφελών Ελλήνων και λοιπών χριστιανικών λαών. Έτσι η Εκκλησία δεν είχε κέρδος από τον ξεσηκωμό των εν Ελλάδι τσομπάνων, γεωργών και ψαράδων. Θα χαλούσε η μπίζνα.
4) Τω καιρώ εκείνω δεν υπήρχαν χώρες. Δεν υπήρχε Ελλάδα, δεν υπήρχε Γερμανία, δεν υπήρχε Τουρκία, δεν υπήρχαν Σκόπια κτλ. Για χιλιάδες χρόνια δεν υπήρχαν. Υπήρχαν βασίλεια και αυτοκρατορίες, αποτελούμενες συνήθως από διάφορα έθνη. Στην Οθωμανική Αυτοκρατορία για παράδειγμα υπήρχαν Οθωμανοί, Έλληνες, Αρμένοι, Σλάβοι, Εβραίοι, Αιγύπτιοι κτλ. Τα κράτη-έθνη είναι δημιουργήματα του 19ου αιώνα.
5) Στα τουρκικά μαθητικά βιβλία γράφει, κι έτσι είναι, ότι από τους διάφορους λαούς της αυτοκρατορίας, οι Έλληνες είχαν τα περισσότερα προνόμια. Ήταν οι καλύτεροι έμποροι, καλλιτέχνες, ναυτικοί και είχαν σημαντικά γραφειοκρατικά πόστα (π.χ. διερμηνείς του σουλτάνου). Τους είχαν πάνω απ' όλους τους χριστιανούς. Φυσικά, όποιος ήθελε να παραμείνει χριστιανός πλήρωνε και χαράτσι. Δεν εξισλάμισαν κανέναν με την βία που περιγράφεται στα αντίστοιχα ελληνικά βιβλία. Ο φόρος ήταν μεγάλος, σε καμία περίπτωση δυσβάσταχτος. Η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν εξισλαμίσθηκαν, σε αντίθεση με τους Αλβανούς και τους Βόσνιους για παράδειγμα, οι οποίοι εξισλαμίστηκαν για να τα έχουν καλά με τους Οθωμανούς. Για κάποια χρόνια, προέβησαν στον σκληρό φόρο αίματος, το παιδομάζωμα. Τα περισσότερα χρόνια ήταν προαιρετικό. Πολλοί Έλληνες όμως, έστελναν από μόνοι τους τα παιδιά τους να γίνουν γενίτσαροι, ούτως ώστε να έχουν την οθωμανική εύνοια ή και κάποια θέση στο δημόσιο. Η μαζική αυτή πρακτική είναι ένας από τους λόγους που οι Τούρκοι στην πλειοψηφία τους είναι ίδιοι εμφανισιακά με εμάς, κι όχι με τους σχιστομάτηδες Μογγόλους πρόγονούς τους.
6) Το εμπόριο των Ελλήνων σε όλη την Μεσόγειο και τον Εύξεινο Πόντο, τους έφερε σε επαφή με άλλους λαούς και τους έβαλε ιδέες για επανάσταση. Οι Ρώσοι σιγόνταραν την επανάσταση μιας και είχαν όφελος από μια πιο αδύναμη Οθωμανική αυτοκρατορία. Ακόμα και σήμερα ισχύει αυτό. Στους σχεδόν 6 αιώνες οθωμανικής κυριαρχίας στην Ελλάδα, έγιναν εκατοντάδες συγκρούσεις ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους και εκατοντάδες ανάμεσα σε Ρώσους και Τούρκους (στις οποίες βασίζει και τις δήθεν προφητείες του ο Παΐσιος). Δείγμα ότι ο καθένας κοιτούσε το συμφέρον του. Για 600 χρόνια οι Ρώσοι πουλάνε πισώπλατα τους Έλληνες και οι νεο-Έλληνες μιλάνε ακόμα για ορθόδοξα αδέλφια.
7) Δεν υπήρξε ποτέ κρυφό σχολειό.
8) Η φιλική Εταιρεία ιδρύθηκε από έναν Βούλγαρο και από δύο Έλληνες Μασόνους. Οι περιστάσεις βόλευαν στο να γίνει η επανάσταση στον ελληνικό χώρο. Υπό άλλες συνθήκες η επανάσταση μπορούσε να ξεκινήσει από την Μολδοβλαχία (σημερινή Σερβία, Ρουμανία και Μολδαβία) ή από την Βουλγαρία. Και τότε πιθανώς να λεγόμασταν πρώην οθωμανική δημοκρατία της Ρούμελης. Ενδεικτικά μερικοί Έλληνες Μασόνοι: Καποδίστριας, Υψηλάντης, Σκουφάς, Ξάνθος, Βενιζέλος, Σολωμός.
8) Τα ελλαδικά εδάφη που κέρδισαν την ανεξαρτησία τους δεν έγιναν κράτος παρά μόνο μετά την σύμφωνη γνώμη των μεγάλων δυνάμεων το 1832, όταν και έστειλαν τον Όθωνα να μας βασιλεύσει. Εμάς εννοώ την Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα και τις Κυκλάδες. Η Κρήτη ενσωματώθηκε το 1913, η Θεσσαλονίκη ελευθερώθηκε το 1912, η Νιγρίτα και οι Σέρρες το 1913, τα Δωδεκάνησα μας τα έδωσε η Ιταλία το 1947.
10) Η σημαία της Ελλάδος δεν έχει τον σταυρό λόγω της ορθοδοξίας και τις 9 ασπρογάλαζες λωρίδες επειδή έχουμε θάλασσα και επειδή οι συλλαβές του μότο "Ελευθερία η θάνατος" είναι κι αυτές 9. Οι μεγάλες δυνάμεις τα χώρισαν στα δυο. Α)Το σχέδιο της σημαίας είναι ίδιο με την βρετανική εταιρεία ανατολικών Ινδιών και Β)το χρώμα είναι το ίδιο, μπλε δηλαδή, με την σημαία της Βαυαρίας, της πατρίδας του βασιλιά Όθωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου