16 Απρ 2015

Θέματα


Το συγκρότημα που υποδύθηκε το Χριστό και τους μαθητές του και αναπαράστησε σε βίντεο 25 από τα μεγαλύτερα έργα στην ιστορία της τέχνης, για να προωθήσει τη μουσική του.


davinci




Την άνοιξη του 2010, τα μέλη του συγκροτήματος «Hold Your Horses» πέρασαν δύο σαββατοκύριακα μέσα σε ένα γκαράζ στο Παρίσι για να αναπαραστήσουν ορισμένους απ’ τους διασημότερους πίνακες στην ιστορία της τέχνης. 

Υποδύθηκαν τον Χριστό και τους μαθητές του στον «Μυστικό Δείπνο» του Λεονάρντο ΝταΒίντσι, την Αφροδίτη στη «Γέννηση της Αφροδίτης» του Σάντρο Μποτιτσέλι, ένα πτώμα στο «Μάθημα Ανατομίας του Δρ. Τουλπ» του Ρέμπραντ και το «Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι» του Γιοχάνες Βερμέερ. 

Στόχος τους ήταν να γυρίσουν ένα πρωτότυπο βίντεο κλιπ για το τραγούδι τους, «70 Million». Αν και οι στίχοι του τραγουδιού δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορία της τέχνης, το συγκρότημα θεώρησε ότι το βίντεο θα άρεσε τόσο πολύ στον κόσμο, που θα προωθούσε και το τραγούδι. Πράγματι, το βίντεο έγινε «viral», λίγες μόνο μέρες μετά την ανάρτησή του στο ίντερνετ. 

«Το θέμα ήταν να κάνουμε τους πίνακες να φαίνονται αστείοι, νεανικοί και ροκ ‘εν’ ρολ», είπε ο σκηνοθέτης του βίντεο, David Freymond, «Δεν μας ένοιαζε το ακαδημαϊκό κομμάτι των έργων». Γι’ αυτό άλλωστε το πτώμα στο «Μάθημα Ανατομίας του Δρ. Τουλπ» του Ρέμπραντ, παίζει αρμόνιο».

Εδώ το βίντεο: 70 Million - Hold Your Horses



Μέσα σε τρία λεπτά αναπαρέστησαν συνολικά 25 έργα τέχνης. «Ο Μυστικός Δείπνος» του Λεονάρντο Νταβίντσι, 1492 – 1498... 
Da-Vinci-Last-Supper

davinci

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/to-sigkrotima-pou-ipodithike-to-christo-ke-tous-mathites-tou-ke-anaparestise-se-vinteo-25-apo-ta-megalitera-erga-stin-istoria-tis-technis-gia-na-proothisi-tin-mousiki-tou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου