4 Ιουλ 2015

Θέματα

Είχα πει στον εαυτό μου ότι όσο διαρκεί αυτή η περίοδος, η του δημοψηφίσματος προεκλογική περίοδος, δε θα γράψω κανένα από τα κλασσικά στάτους-παπάτζες μου, ούτε θα παροτρύνω με προσηλυτιστικό ή διχαστικό τρόπο(το κάνουν πάμπολλοι άλλωστε), κανέναν φίλο μου, διαδικτυακό και μη, να ψηφίσει ναι ή ου, γιατί βλέπω ότι όλοι έχουν πλέον "πολιτική" άποψη (κάλλιο αργά παρά ποτέ), παρότι έχω καταλήξει τι θα ψηφίσω.
Θα πω το εξής: 

1) Και το ναι και το όχι είναι καταστροφικό. Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί όντως το δημοψήφισμα δηλαδή, θα επέλθει καταστροφή. Δε φταίει η σημερινή κυβέρνηση μόνο, φταίνε πολλά.
2) Δυστυχώς πολλοί την εχουνε δει 300 του Λεωνίδα, Κολοκοτρώνηδες και Καποδίστριες, χωρίς κιόλας να ξέρουν το τραγικό τέλος όλων αυτών. Δεν ξέρουμε ποια είναι τα καλά μας σαν λαός και ποια τα κακά μας. Η Ελλάδα μπορεί να βγάλει λεφτά μόνο από τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ. Η Ελλάδα πρέπει να βρίσκεται 12 μήνες τον χρόνο σε τουριστική περίοδο. Η Ελλάδα πρέπει να συνεκμεταλλευτεί το Αιγαίο, την Θράκη, την Μ. Ασία και τα πάντα γενικώς με την ΤΟΥΡΚΙΑ. Οποίος νομίζει ότι θα πάρουμε την Κωνσταντινούπολη, ή ότι συμφέρει να να πληρώνουμε δις σε εξοπλιστικά για να αναχαιτίζουμε αεροπλάνα και βαπόρια, απλά γελάω μαζί του. Ο κάποτε μεγαλύτερος εχθρός μας, γιατί να μη γίνει ο μεγαλύτερος σύμμαχος μας, αφού οι καιροί αναμενόμενα αλλαζουν; Λογικό να φοβόμαστε εμείς την Τουρκία και η Τουρκία εμάς, αλλά άμα μιλήσουν λογικά επιτέλους και οι 2 πλευρές, όλα μπορούν να γίνουν. Η Τουρκία είναι πλέον στους G20 και η Κωνσταντινούπολη ο top ευρωπαϊκός προορισμός. Κι αν κάποιος πει, με το δίκιο του, ότι στην Τουρκία υπάρχουν κοινωνικές ανισότητες, ή διοικείται ουσιαστικά από έναν ισλαμομιλιταριστή Σουλτάνο θα του πω να κάνει το 3.
3)Φορολόγηση εκκλησιαστικής περιουσίας και ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. Δε ξέρω ποιος θα βρει τα αρχίδια να πράξει την αναγκαία και αυτονόητη πολιτική αυτή πράξη, αλλά αν υποσχεθεί ένα κόμμα να κάνει έστω αυτό και μόνο αυτό, εγώ θα το ψηφίσω. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου