18 Ιουλ 2017

Game of Thrones

Game of Thrones Season 7, Episode 1, ‘Dragonstone’


                 Ένας χρόνος αναμονή ήταν υπεραρκετός. Γι’ αυτό και οι προσδοκίες ήταν ανεβασμένες. Νομίζω είναι το μοναδικό επεισόδιο μέχρι τώρα που είδαμε όλους τους πρωταγωνιστές. Αυτό δεν ήταν απαραίτητα καλό. Η πρώτη σκηνή, με την Arya μεταμορφωμένη σε Walder Frey , ήταν οιωνός για ένα καταπληκτικό επεισόδιο. Τελικώς ο οιωνός δεν επαληθεύτηκε…



1)      Ξεκινάμε με την σκηνή της Arya, μασκαρισμένη σαν W. Frey.  Η ικανότητα που απέκτησε στο Braavos περιέχει KAI αλλαγή φωνής. Δε πιστεύω ότι πήγε ο νους κανενός στο τι θα ακολουθήσει. Anyway, κατάφερε μέσα σε πέντε λεπτά να ξεκληρίσει έναν ολόκληρο οίκο. Μπορεί να το κάνει και στο μέλλον; Ίδωμεν!
2)      Συνεχίζουμε με την σκηνή που καταφτάνει ο στρατός των νεκρών. Περπατάνε, περπατάνε, περπατάνε και δεν βλέπεις κάτι διαφορετικό. Ώσπου συναντάμε ένα μεγαλόσωμο τύπο. Ο Hodor είπα! Βλέποντας τους ηθοποιούς στους τίτλους, βλέπω ότι πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός που υποδύεται τον Wun Wun. Μα πως; Ο WW πέθανε στο Winterfell με δόρυ στο μάτι καρφωμένο από τον Ramsey. Μήπως είναι ακόμα ένα όραμα του Bran (ακολουθεί σκηνή με τον Bran); Άρα οι Whitewalkers μπήκαν μέσα στο Winterfell;
3)      Συνεχίζουμε με Meera και Bran. Εντάξει, filler σκηνή καθαρά. Αλλά η απορία μου είναι πως κατάφερε το σκυλί η Meera και τον έφερε μέχρι το Τείχος.
4)      Η μικρή Mormont είναι έτοιμη για σιδερένιο θρόνο. Ο Jon καλώς το παίζει σαν απόλυτος άρχοντας του Βορρά, αλλά υπονομεύεται από την Sansa. Το ποιος έχει δίκιο είναι θέμα οπτικής. Θα φανεί στην πορεία. Το θέμα είναι ότι η Sansa φέρνει λίγο σε νέα Cersei. Για κάποιους είναι καλό, για κάποιους κακό. Θα εκμεταλλευτεί τον Μικροδάχτυλο για να υπονομεύσει τον Jon; Ή ο μικροδάχτυλος θα εκμεταλλευτεί την Sansa; Μην ξεχνάμε ότι ο Μικροδάχτυλος δεν έχει έρθει σε ανοιχτή κόντρα με τους Lannister. Βασικά δεν βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με κανέναν. Προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις καταστάσεις ή θα τον φάει ο έρωτας; Δεν πρέπει να τον αψηφούμε, δεν θα μου φαινόταν καθόλου παράξενο να καθόταν κάποια στιγμή και στον σιδερένιο θρόνο.
5)      Η Cersei έχει σαλτάρει γενικώς. Ο Jamie έχει θολώσει με την αδελφή του. Έκανε μπαμ ότι ψηνόταν συμμαχία. Αρχικά σκέφτηκα με τους Stark, αλλά ακουγόταν πολύ εξτρίμ. Η μόνη λύση ήταν ο Euron, όπως και έγινε. Η Cersei το παίζει λίγο Ντάνος –μόνη εναντίον όλων- αλλά δε νομίζω να κρατήσει πολύ. Η μη αποδοχή της συμμαχίας με τον Euron νομίζω έγινε γιατί θέλει να κάνει παζάρια.
6)      Ο Euron πολύ κακός τυπάς. Μου θυμίζει λίγο Oberyn, δε ξέρω γιατί, αλλά σε μια πιο γλοιώδη εκδοχή. Εμφανίζεται στο Kings Landing σαν μεθυσμένος ροκ χουλιγκάνος συνδεσμίτης της Νιουκαστλ. Πολύ κακές ατάκες. Προσπαθεί να πουλήσει τρέλα στους τρελούς. Αναμένουμε με ανυπομονησία το δώρο του στην Cersei. Από τα βιβλία ξέρουμε ότι κουβαλάει ένα κέρας που καλεί δράκους.
7)      Εντάξει. Καταλάβαμε ότι ο Sam έχει βάλει στο μάτι την απαγορευμένη περιοχή με τα βιβλία. Δεν χρειαζόταν να ξεράσουμε κιόλας. Ωραία σκηνοθεσία παρεμπιπτόντως.  Η αναφορά στο Τείχος δεν είναι τυχαία. Το Tείχος πάντα απέκρουε τους νεκρούς , αλλά ο αρχιμέιστερ δεν γνωρίζει την μαλακία του Bran. Επίσης η αναφορά στο dragonglass δεν είναι τυχαία. Προβλέπω συνάντηση Jon-Daenerys με άγνωστα αποτελέσματα. Από ξύλο μέχρι σεξάκι.  Όσο για το χέρι, έκανε μπαμ ότι ήταν του Jorah Mormont. Η Daenerys του είχε δώσει εντολή να γιατρευτεί και πιστεύω ότι λίγο πριν καταλήξει θα γιάνει.
8)      Η Arya να σκοτώσει την βασίλισσα; Διόλου απίθανο. Ντυμένη Jamie; Πολύ κίνκυ. Αλλά δε χρειαζόταν να δούμε τον Ed Sheeran. Κουραστική σκηνή.
9)      Ο Hound είναι ο πιο εξελιγμένος χαρακτήρας στην σειρά. Αλλά πολλές από τις σκηνές του αρμόζουν σε σαπουνόπερα κι όχι στο got. Το σπίτι που βγάζουν την νύχτα, είναι το σπίτι που προηγουμένως είχε “επισκεφτεί” μαζί με την Arya παλαιότερα. Φεύγοντας τους έκλεψε (αν θυμάμαι καλά). Το όραμα μέσα στις φλόγες θα ήθελα με κάποιον τρόπο, έστω συμβολικό, να το δω. Πολύ πιθανό να βρεθούν κάπως στον βορρά να αντιμετωπίσουν τα ζόμπια, ή ο ίδιος ο Σκύλος να δει το Βουνό. Όπως λέει βλέπει στις φλόγες ένα  βουνό, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι μεταφορικό ή κυριολεκτικό. 

10)   Η Daenerys πόσο πιο κουραστική; Απλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου