25 Ιουλ 2017

Game of Thrones

Game of Thrones Season 7, Episode 2, ‘Stormborn’


Ευτυχώς το επεισόδιο ήταν πολύ καλύτερο από το 1ο. Όλα βαίνουν σε μια σειρά. Αυτό βέβαια δεν είναι απόλυτα θετικό. Σκοπός δεν είναι απλά να βρεθούν ο Jon και η Daenerys, να αναμετρηθούν οι δράκοι με τα ζόμπια κτλ. Καλό επεισόδιο, αλλά σε μερικά σημεία γίνεται σαπουνόπερα. Κι όπως έλεγε και ο Ned Stark, ό,τι έχεις πει πριν την λέξη αλλά, είναι μ…..ες.  



1)      Ξεκινάμε με αστραπές και βροντές στο Dragonstone. Εντάξει μαντάμ είσαι stormborn. Όχι άλλη περιγραφικότητα. Daenerys-Tyrion-Varys είναι πολύ δυνατό τρίο. Πολύ θα ήθελα να το δω να σπάει. Η συζήτηση πιστεύω προ-οικονομεί μια αντίρρηση του Varys προς την Daenerys. Γενικά πολλάκις έχει αποδειχθεί ότι έχει λίγα νευράκια παραπάνω. Ε, ως πότε θα βάζει γκολ στο 90; Κάποια στιγμή θα την κάνει την στραβή και ο Varys θα τσινήσει.
2)      Η Melisandre πότε πήγε στο Dragonstone ρε παιδιά; Ανοίξτε κάναν χάρτη να δείτε τι παίζει. Γενικά τα ταξίδια στα τελευταία επεισόδια είναι ένα ζητηματάκι. Εκτός αν ο χρόνος μετριέται διαφορετικά στο Westeros και στο Essos. Anyway, “Only the prince who was promised can bring the dawn”. Για τους πολύ καμένους φανς/ ή αναγνώστες των βιβλίων, έχουμε ξαναδεί την εξής προφητεία:  “When the red star bleeds and the darkness gathers, Azor Ahai shall be born again amidst smoke and salt to wake dragons out of stone”. Τι θα πει αυτό; Σας παραπέμπω εδώ. 
      Είναι καρέ από την σκηνή, όπου ο νεαρός Ned Stark, έχει σκοτώσει τον Ser Arthur Dayne, έχει μπει στο δωμάτιο στο οποίο έχει μόλις γεννηθεί ο Jon και όπου όλως τυχαίως έχει αφήσει το σπαθί του Ser Arthur, το Dawn,  μέσα στα αίματα. Σύμφωνα με τον μύθο, το πανάρχαιο σπαθί του οίκου Dayne, το Dawn (αυγή) σφυρηλατήθηκε με υλικά από ένα πεσμένο αστέρι. Να το το star, να και το blood να και to salt and smoke (βρισκόμαστε στο Dorne σε καιρό πολέμου). Φυσικά μιλάμε για μια θεωρία, η οποία συνδέεται με στοιχεία που η ίδια η σειρά μας έχει δώσει. Εγώ πιστεύω ότι ο prince είναι ο Τζον, γι’αυτό έπαιξα και στο στοίχημα ένα 20ρικο ότι θα ανεβεί στον σιδερένιο θρόνο.
3)      Τελικά ο Jon θα πάει στο Dragonstone. Εκτός από τα κλασσικά: συνάντηση δύο πρωταγωνιστών που περιμένουμε από την αρχή, βουνό με dragonglass, δράκοι εναντίον white-walkers κτλ, το ζουμί βρίσκεται και αλλού. Θα κυβερνήσει η Sansa. Είπαμε ότι έχει μεγάλο ενδιαφέρον αν θα εκμεταλλευτεί αυτή τον Littlefinger ή το αντίθετο και θα φανεί πολύ σύντομα. Είναι πολύ ανησυχητικό ότι τον βλέπουμε κάθε τρεις και λίγο να κάθεται και να κόβει κίνηση κολλημένος σε έναν τοίχο πίσω από όλους τους άρχοντες του βορρά. Που κι αυτοί με τα δίκια τους δε θέλουν να κατέβει ο Jon κάτω. Όλα τα επιχειρήματα είναι σωστά. Όπως και να έχει, θα έχουμε πραγματάκια ανάμεσα σε Sansa και Littlefinger.  Ας το πάρει το παλληκάρι, που θα βρει καλύτερο;
4)      Η Cersei που απευθυνόταν; Σε εκλογές 15μελούς; Και ο Jamie με τον Tarly τι το ουσιαστικό είπαν; Τίποτα! Όσο για το δρακοτόξο, έχω την εντύπωση ότι και στα βιβλία έτσι τους αντιμετώπιζαν. Γούστο έχει να σκοτώσουν κανέναν και να τον κάνει ο τρελο-μέιστερ σαν τον Ser Gregor.
5)      Εντάξει. Είδαμε όλους τους συμμάχους της Daenerys. Τα μιλήσανε –τα συμφωνήσανε. Θα πάρουν το Kings Landing σαν να κάνουν μια ωραία βόλτα στην εξοχή. Πονηρή η ατάκα της Olenna προς την Daenerys: You are a dragon (στο τέλος τα παλαβά του μπαμπά σου θα καταλήξεις να κάνεις).
6)      Ο Greyworm και η Missandei έπρεπε να κάνουν σεξ. Και έκαναν. Όσο γινόταν. Τουλάχιστον είδαμε τα κάλλη της. Πάμε παρακάτω.
7)      Έκανε μπαμ ότι ο Sam θα γιάτρευε τον Jorah. Εξελίσσεται σε υπερόπλο ο Sam. Για να κατάφερε να ανακαλύψει δύο τόσο σημαντικά πράγματα στα δύο πρώτα επεισόδια, ποιος ξέρει τι θα ανακαλύψει ακόμα. Μόνο σε μένα αρέσει να βγάζω τα κάπαρα από τις πληγές και να σπάω σπυράκια; Ναι ε;
8)      Η Arya μπορούσε να μάθει και σε σκηνή μικρότερης έκτασης ότι ο Βορράς ανήκει πλέον στους Stark.
9)      Δε ξέρω γιατί, αλλά το ότι η Nymeria άφησε την Arya στα κρύα του λουτρού, με συγκίνησε όσο ο χαμός του Hodor και ο κόκκινος γάμος. Διφορούμενη σκηνή. Η Nymeria κρατάει πίκρα ή απλά νιώθει ότι η Arya δεν είναι πια η Arya; Πιστεύω ότι κατά 99% θα ξαναδούμε την λύκαινα σε πολύ κομβική στιγμή. Όσο για το που πάει η Arya, Kings Landing ή Winterfell, νομίζω πλέον ούτε η ίδια ξέρει.
10)  Εντελώς απρόσμενη η ναυμαχία. Λίγο στατική, αλλά δε παύει να είναι ναυμαχία. Ο Euron πολύ σκληρός τυπάς, είναι όντως ο καλύτερος θαλασσοπόρος του κόσμου. Νόμιζα ότι οι αδερφές Martell θα τον έτρωγαν, αλλά ευτυχώς πέθαναν. Ήταν βαρετές και δεν χρησίμευαν πουθενά. Τελικά το δώρο του Euron προς την Cersei είναι δύο αιχμάλωτες. Καλό, αλλά περίμενα κάτι παραπάνω. Ο Theon για λύπηση. Σώθηκε, οπότε όλο και κάποιον ρόλο θα παίξει στο μέλλον.

ΥΓ. Ο Σαμ πρότεινε στον Αρχι-μέιστερ έναν πιο ποιητικό τίτλο για το βιβλίο του. Να μαντέψω; Game of thrones! 😉

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου