23 Φεβ 2018

Θέματα

Τροφή για σκέψη:

Το post είναι ακατάλληλο για θρησκόληπτους. Διαβάστε το. (Από περσινό post στο facebook)





Η είδηση της ημέρας που πέρασε στα ψιλά, επειδή ασχολούμαστε με survivor, Τσίπρα και ΠΑΟΚ, είναι ότι η NASA ανακάλυψε ότι σε ένα ηλιακό σύστημα υπάρχουν 7 πλανήτες όμοιοι με την γη και είναι αρκετά πιθανό να φιλοξενούν και εξωγήινες μορφές ζωής.
Το είχα ψάξει και παλαιότερα και βρήκα αυτά τα στοιχεία, αν και δεν είμαι καλός στα μαθηματικά και με τα συγκεκριμένα νούμερα χάνω την μπάλα:
1) Το ηλιακό μας σύστημα διαθέτει έναν ήλιο (προφανώς) και 9 πλανήτες.
2) Το ηλιακό μας σύστημα ανήκει σε μια γειτονιά 45 ηλιακών συστημάτων και ακόμα περισσότερων πλανητών.
3) Η γειτονιά αυτή ανήκει στον γαλαξία Milky Way, o οποίος αποτελείται από 200 δισεκατομμύρια αστέρια. Ο ήλιος μας είναι ένα από αυτά.
4) Ο γαλαξίας μας ανήκει σε ένα τοπικό γκρουπ γαλαξιών, που αποτελείται από τουλάχιστον 54 γαλαξίες.
5) Το τοπικό γκρουπ γαλαξιών μας ανήκει στο υπερσμήνος γαλαξιών της Παρθένου, που αποτελείται από 100 περίπου τοπικά γκρουπ γαλαξιών.
6) Το υπερσμήνος αυτό είναι ένα από τα 10 εκατομμύρια υπερσμήνη του ορατού σύμπαντος.
ΤΟΥ ΟΡΑΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΡΕ ΦΙΛΕ. Δηλαδή το ορατό σύμπαν είναι ένα μικρό κομμάτι του σύμπαντος που έχουμε καταφέρει να παρατηρήσουμε έστω και λίγο.
Αν αναρωτηθεί κανείς πόσοι πλανήτες ή πόσοι ήλιοι ακόμα υπάρχουν και κάτσει και το ψάξει και κάνει τους πολλαπλασιασμούς θα βγάλει ένα νούμερο με μηδενικά από εδώ ως το φεγγάρι.
Και ρωτώ; Έχετε συνειδητοποιήσει ότι σαν μονάδες είμαστε κάτι λιγότερο από έναν κόκκο άμμου σε μια τεράστια κοσμική παραλία; Ο κόσμος είναι τεράστιος και τα νούμερα είναι έξω από την ανθρώπινη λογική, επειδή ο άνθρωπος είναι πολύ λίγος για να μάθει στο σύντομο πέρασμα του από τον κόσμο τόσα πολλά πράγματα.
Κι όμως υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν ότι το έθνος τους είναι το περιούσιο έθνος του κόσμου. Ότι ο θεούλης τα έκανε αυτά σε 6 μέρες και την 7η έπεσε για ύπνο. Ότι προερχόμαστε από τον Αδάμ και την Εύα. Κάποιοι άλλοι βλάκες πιστεύουν ότι η ράτσα τους ανήκει στην Άρια φυλή. Άλλοι πιστεύουν ότι αν σκοτώσουν μεταδίδοντας την πίστη του δικού τους θεού θα πάνε στον παράδεισο παρέα με 72 παρθένες, από τις οποίες η καθεμιά τους θα έχει από 72 δούλες παρθένες. Αλίμονο αν υπήρχε παράδεισος και κόλαση με τόσους πολλούς πλανήτες, θα περίμενες αιώνες στην ουρά για να μπεις.Και πόσα παραδείγματα ακόμα ανθρώπινης αφέλειας...
Αν υπήρχε θεός, δεν θα ασχολιόταν σίγουρα με τέτοιες μικρότητες. Εάν νομίζετε ότι είστε ξεχωριστοί, σκεφτείτε ότι υπάρχουν τρισεκατομμύρια ακόμα πλανήτες σαν την Γη.
Δεν υπάρχει αμφιβολία, τουλάχιστον από επιστημονικής άποψης, ότι σαν οντότητες είμαστε εξαιρετικά ασήμαντοι, σε σημείο που να μην το χωρά ο ανθρώπινος νους. Παρόλα αυτά, μέσα στην ασημαντότητα του ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός. Ας κρατήσουμε μόνο αυτό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου