16 Αυγ 2017

Game of Thrones

Game of Thrones Season 7, Episode 5, ‘Eastwatch’


Ακόμα ένα πολύ καλό επεισόδιο. Προσωπικά προτιμώ τέτοιου είδους επεισόδια με ίντριγκες, πισώπλατα μαχαιρώματα, συμμαχίες κτλ παρά με μεγαλοπρεπείς μάχες και άλλα τέτοια γλυκανάλατα. GoT βλέπουμε. Anyway, αυτό το επεισόδιο αν ήταν σε άλλον κύκλο θα ήταν κορυφή, σε αυτόν τον εκπληκτικό κύκλο είναι απλά ένα πολύ καλό επεισόδιο, που δεν γίνεται τίποτα συνταρακτικό, αλλάς κυρίως προετοιμάζει πολλά από τα συνταρακτικά που θα γίνουν.





1)     Η σωτηρία του Jamie μπάζει από παντού. Πρώτον, ήξεραν ότι είναι εκεί. Γιατί δεν το έψαξαν; Αν τον πήραν πρέφα ότι έπεσε στο ποτάμι (που βρέθηκε αυτό το ποτάμι;) γιατί δεν το έψαξαν. Αν υπήρχε υποψία ότι κάηκε, πόσο δύσκολο θα ήταν να βρεθεί ένας καμένος με ένα χρυσό χέρι. Και εκτός των άλλων, πως τον κουβάλησε ο Bronn μέχρι έξω. Αγαπώ Jamie, αλλά όπως έγραψα στο προηγούμενο, η αιχμαλωσία του θα έμοιαζε περισσότερο ταιριαστή. Σπάστηκα επίσης επειδή είχα προβλέψει συνάντηση με Tyrion και η νέα προοπτική με τον Jamie σωσμένο και να μην τον ψάχνει κανείς, δε κινείται στην κατεύθυνση της συνάντησης των 2 αδελφών. Ε, τελικά, μετά συναντιούνται, οπότε όλα καλά.
2)     Η οικογένεια Tarly νόμιζα ότι είχε καεί στο προηγούμενο επεισόδιο (πάλι σπάστηκα επειδή ακόμα μία πρόβλεψη, ότι θα καούν ζωντανοί, δεν βγήκε. Γενικά γουστάρω προβλέψεις όσο τίποτε άλλο). Ε, τελικά κάηκαν, οπότε όλα καλά. Ο Tyrion πάντως έχει αρχίσει να φρικάρει με την δρακομάνα κι αυτό δεν ξέρω κατά πόσο θα βγει σε καλό.
3)     Ο Jamie κατάλαβε ότι ο πόλεμος είναι 100% χαμένος. Ποτέ δεν χώνεψα την Cersei για τους προφανείς λόγους, αλλά τουλάχιστον ήταν πάντα έξυπνη. Τώρα έχει αρχίσει να γίνεται λίγο Mad Queen. Κι όλοι ξέρουμε ποιος σκότωσε τον Mad King… Υπάρχει πάντως μια μικρή ρήξη μεταξύ των δύο αδελφών Lannister.
4)    Το χάιδεμα του Jon στον δράκο έπαιζε πιο πολύ κι από την επιστροφή Vieirinha στον ΠΑΟΚ. Δε θυμάμαι να κατάφερε να αγγίξει άλλος τόσο πολύ τον δράκο, και γι’ αυτό ψιλοσοκαρεται και η Daenerys. Φυσικά εμείς ξέρουμε ότι ο Jon είναι ανιψιός της. Όσο για την γιατρειά του Jorah και την επιστροφή στην Khaleesi προβλέφθηκε και αυτό πολλάκις.
5)    Ξέραμε ότι ο Nights King κι ο στρατός του έρχεται. Μετά από το greensight του Bran στα κοράκια υποθέτω ότι μάλλον θα έπρεπε να καταλάβουμε ότι είναι ακόμα πιο κοντά. Επιτέλους πάντως φρόντισε να ενημερώσει κάποιον.
6)    Στάλθηκαν κοράκια σε όλους τους οίκους του Westeros. Εμείς βλέπουμε την αντιμετώπιση των λεγομένων του από τους Maesters του Oldtown. Εκεί, κλασσικά αντιμετωπίζουν το θέμα με  τρόπο χειρότερο από την γραφειοκρατία του ελληνικού δημοσίου. Ο Αρχιμέιστερ πάντως πιστεύω ότι πείστηκε. Κάτι θα κάνει στο μέλλον.
7)    Κοράκι έφτασε και στο Dragonstone. Ο Jon τα σκάει στην Daenerys, η οποία έχει τρελαθεί με τον ανιψιό της και μάλλον είναι θέμα χρόνου να τον καμακώσει.
8)    Στο Winterfell έχουμε τις κλασσικές διαμάχες. Οι Ιππότες της Κοιλάδας έχουν τις αντιρρήσεις τους, η Sansa και ο Jon αμφισβητούνται, η Arya με την Sansa κοντράρονται. Κλασσικά εικονογραφημένα. Τι κρατάμε από εδώ; Την μεγάλη επιθυμία της Sansa να κυβερνήσει. Δεδομένου ότι ο Jon αναμένεται να λείπει μόνιμα σε εξωτερικές δουλειές, μάλλον καθιστά την αρχηγία της Sansa ακόμα πιθανότερη. Κρατάμε επίσης την κόντρα των δύο αδελφών. Μια κόντρα που πάντα υπήρχε, αλλά τώρα δημιουργείται ένα περίεργο δίπολο, μια κόντρα άνευ προηγουμένου.
9)    Ο Τyrion κι ο Davos φτάνουν μάλλον υπερβολικά εύκολα στο Kings Landing. Όταν ο Davos κίνησε για το flea bottom, μου μύρισε (δυστυχώς) Gendry. Anyway, έχουμε και την πολύ συζητημένη συνάντηση Tyrion-Jamie. O Jamie βρίσκεται σε πολύ δεινή θέση. Αγαπά και τον Tyrion και την Cersei. Η θέση του είναι λεπτή. Πιστεύω πάντως ότι πιστεύει 100% τον μικρό του αδελφό και δεν μετανιώνει που τον έσωσε, παρά την δολοφονία του Tywin. Gendry λοιπόν. Ωραίος χαρακτήρας, για κάποιον λόγο όλες οι γυναίκες θεατές της σειράς ήθελα την επιστροφή του, αλλά δεν μπορώ  να καταλάβω τον λόγο. Δεν μου άρεσε που ξεκληρίστηκε ο οίκος Baratheon, αλλά δε βλέπω που αποσκοπεί η επιστροφή του.
10)  Σχετικά με την εγκυμοσύνη της Cersei: Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο να γεννήσει. Ή λέει ψέματα γιατί βλέπει ότι έχει αρχίσει να χάνει τον Jamie, ή θα αποβάλλει μιας και η προφητεία λέει ξεκάθαρα ότι θα κάνει 3 παιδιά και θα πεθάνουν όλα.  Επίσης, πως είναι δυνατόν να ξέρει η Cersei για τον Bronn και τον Tyrion; Κάτι δε μου κολλάει. Επιπλέον, η Cersei πιστεύω ότι δεν απορρίπτει εντελώς την ιδέα των White Walkers. Αργά ή γρήγορα θα της φέρουν και ένα ζόμπι-όμηρο και θα πειστεί πλήρως. Βλέπω περισσότερο πιθανό να βοηθήσει τα ζόμπι παρά τους ανθρώπους πάντως.
11)  Τρέλα και χαρά με την συνάντηση Gendry-Jon. Τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε, κάνανε πλακίτσα, ταίριαξαν ακριβώς όπως οι πατεράδες τους. Waito  Jon δεν είναι γιος του Ned. Οπότε μη χαίρεστε και πολύ.
12)  Καλό το παρεάκι που ξεκίνησε από το Dragonstone για το Τείχος. Το γιατί ακολούθησε ο Jorah το παρεάκι, ακόμα δεν επέστρεψε στην Daenerys, δεν μπορώ να το καταλάβω.
13)  Η Gilly αποκάλυψε άθελα της ακόμα έναν κρίκο στην αλυσίδα της αναζήτησης του οικογενειακού δέντρου του Jon. Ο ακυρωμένος γάμος που αναφέρουν τα αρχεία του χέστη Maester, είναι ο γάμος του Raegar Targaryen και της Ellia Martell.  Ο γάμος αυτός διαλύθηκε για να παντρευτεί ο Raegar την Lyanna Stark. Αργά η γρήγορα, ο Sam θα φάει φλασιά και θα θυμηθεί αυτά τα λόγια της Gilly. Προς το παρόν, πήρε των ομματιών του κι έφυγε από το Oldtown. Με χάλασε λίγο αλλά τι να κάνεις, υπάρχει λόγος.
14)  Πόσο μπαμ έκανε ότι ο Littlefinger ξεγέλασε την Arya. Μεγάλο μούτρο ο τύπος. Μου θύμισε Διονύση Δάγκα από Μεν και Δεν. Πίστευα μέχρι πρότινος ότι δε βγάζει την σεζόν, αλλά μετά από αυτήν την σκηνή πραγματικά εξεπλάγην. Εκτός αν η Arya γνώριζε ότι ο Littlefinger γνώριζε ότι τον παρακολουθούσε! Αρκετά καμένα σενάριο, το παίρνω πίσω.
15)  Μάζωξη χαρακτήρων στο Ανατολικό Παρατηρητήριο. Jon, Davos, Jorah, Tormund, Gendry, Berick, Thoros, Hound. Η φάση θυμίζει λίγο Fellowship of the ring, με την μόνη διαφορά ότι αυτό το Fellowship ξεκινά για να πιάσει όμηρο ένα ζόμπι. Γενικά, αρκετά κακό σενάριο αυτό με τον όμηρο αλλά τέλος πάντων. Η συγκέντρωση τόσων πολλών δευτερευόντων χαρακτήρων όμως μυρίζει θανατίλα. Θα πέσει πολύ αίμα πέρα από το Τείχος.

ΥΓ1: Το friendzone για τον Jorah τελειωμό δεν έχει, ένας υποψήφιος γαμπρός εξαφανίζεται, ένας άλλος σκάει μύτη.
ΥΓ2: Ο Davos είναι πολύ μεγάλη κουφάλα, το απέδειξε κι άλλες φορές, αλλά είναι δυνατόν να μην  πήρε πίσω τον χρυσό από τους νεκρούς στρατιώτες των Lannisters; Τόσο large;
ΥΓ3: Ο ηθοποιός που παίζει τον Gendry είναι λίγο κλώνος του Christian Bale!
ΥΓ4: Και αυτό το επεισόδιο είχε μερικές τσαπατσουλιές και μερικά ταξίδια-τηλεμεταφορές. Το βασικότερο πρόβλημα του τελευταίου κύκλου.
ΥΓ5: Τι κάνει ο Euron;
ΥΓ6: Αυτό που διάβασε η Gilly σημαίνει ότι ο Jon όχι απλά δεν είναι μπάσταρδος, αλλά είναι και ο νόμιμος διάδοχος του θρόνου.
ΥΓ7: Νομίζω ότι ο θάνατος ενός δράκου και η ζομπιοποίηση του είναι πιο κοντά από ποτέ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου