28 Αυγ 2017

Game of Thrones

Game of Thrones Season 7, Episode 7, "The Dragon and the Wolf "


 
Τέλος άλλη μια χρονιά. Πολύ δυνατά επεισόδια, συναρπαστικές εξελίξεις, τεράστιες όμως προχειρότητες. Οι τηλεμεταφορές πήγαιναν κι ερχόντουσαν (όπως και σε αυτό το επεισόδιο) και υπηρετήθηκε υπερβολικά το λεγόμενο fan service. Γι’ αυτό και δεν υπήρχαν καθόλου εκπλήξεις σε αυτήν την σεζόν, ούτε σε αυτό το επεισόδιο. Η μόνη δυσάρεστη εξέλιξη στη σεζόν ήταν ο θάνατος του Viseryon, που πάνω κάτω ήταν αναμενόμενος.

1)     Μου πήρε πολύ ώρα να καταλάβω γύρω από ποιανού τα τείχη μαζεύτηκε ο στρατός της Daenerys. Στον Kings Landing τελικά. Τελευταία φορά οι άσπιλοι είχαν περικυκλωθεί στο Casterly Rock αλλά τέλος πάντων.
2)     Στην σκηνή στο πλοίο βλέπουμε ότι όλοι σχεδόν οι κύριοι χαρακτήρες θα συγκεντρωθούν, επιτέλους, σε ένα μέρος. Ο Τζον έφτασε τσακ μπαμ στο Kings Landing. Δεν είδαμε αν πέρασε από τον Βορρά ή από το Dragonstone (προφανώς αφού τσίμπησαν τον Tyrion). Πολύ γρήγορα συμβαίνουν όλα. Πολλές άσκοπες συζητήσεις μέχρι να μπούμε στο ψητό. Μαθήματα ιστορίας, cocks, γκόμενες, ιστορίες από τον στρατό etc. Θα έλεγε άσχημα πάντως να  έλεγε ο Hound στην Brienne τι κελεπούρι την περιμένει.
3)     Επιτέλους μαζεύονται στο dragonpit-αντιγραφή του Κολοσσαίου. Εντελώς thug life η είσοδος την Daenerys. Την προετοίμαζαν οι διάλογοι αυτήν την είσοδο. Ακριβό μεταφορικό μέσο, μαλλί κομμωτηρίου, ρούχα για δεξίωση. Σαλονικιά για έξοδο στο Μαρκίζ. Πολλές κουβέντες, απαραίτητες για τους παρευρισκόμενους, περιττές για τους θεατές. Γενικά η φάση θυμίζει λίγο παρουσίαση εργασίας στο πανεπιστήμιο, με την bitch καθηγήτρια έτοιμη να σου πετάξει το φαρμάκι της. Μέχρι να ελευθερωθεί επιτέλους το ζόμπι. Για πρώτη φορά βλέπω την Cersei να φοβάται. Τα έκανε πάνω της βασικά. Οι συζητήσεις για το πώς αντιμετωπιστεί ο Nights King και τι θα κάνει ο Jon κύλησαν όπως αναμενόταν, παρόλο που μύριζε ότι θα γίνει κάποια στραβή. Τέλος συνάντησης-νεκροί μηδέν. Δε ξέρω άμα το καταλάβατε αλλά ο Jon έκανε αυτό το –μπεντ δε νι- πως το λένε.
4)     Δε ξέρω με ποια λογική πήγε ο Tyrion να συναντήσει την Cersei. Κι ακόμα περισσότερο, δε ξέρω τι της είπε και την έπεισε για να στείλει βοήθεια. Α, ναι. Δεν την έπεισε τελικά.
5)     Ο Μικροδάχτυλος δείχνει να δικαιολογεί τον Jon. Η Sansa τα παίρνει. Ουσιαστικά βλέπουμε ότι ο Littlefinger μέσω την αφαιρετικής μεθόδου προσπαθεί να σπείρει την διχόνοια στις 2 αδελφές.
6)     Στο συμβούλιο της μακρόστενης τραπέζης στο Dragonstone, κρατάμε την προσπάθεια του Jorah να αποτρέψει να ταξιδέψουν μαζί ο Jon και η Dany. Αχ κακομοίρη, το μυαλό σου εκεί είναι πάντα…
7)     Που χρησιμεύει ο Theon? Που αποσκοπεί όλο αυτό; Δεν έχω καταλάβει ακόμα που θα χρησιμεύει.
8)     Η Sansa πήρε πάνω της τα πράγματα στο Winterfell. Με μια κίνηση ματ, έφερε την ομόνοια στους Starks, χωρίς να χάσει την υποστήριξη των ιπποτών της Κοιλάδας. Εννοείται πως όσα εξιστορεί η Sansa της τα είπε ο Bran. Πολύ spooky γενικά το Starkέικο Από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες στην σειρά ο Littlefinger. Πολύ κακό το τέλος του. Αλλα δυστυχώς το άξιζε.. Πιστεύω ότι ο θάνατος του είναι ο σημαντικότερος θάνατος πρωταγωνιστή στον 7ο κύκλο. Για τους υπόλοιπους κύκλους ψηφίζω τα εξής: 1-Ned, 2- Renly, 3-Robb, 4-Tywin, 5-Stannis (δεν μετράμε τον Jon), 6-High Sparrow.
9)     O Jamie σε όλη την σεζόν ταλαντεύεται για το αν θα αφήσει η όχι την αδελφή του. Σχετική έκπληξη που φεύγει τόσο εύκολα. Λογικά κινείται προς Βορρά και λογικά θα παίξει τεράστιο ρόλο στην συνέχεια. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι αυτός που θα σκοτώσει την Cersei. Όποιος θέλει μπορεί να ψάξει την θεωρία του valonqar, ξεκάθαρη στα βιβλία, δεν υπάρχει στην σειρά για να μην κινήσεις υποψίες. Μετά τον Mad King, o Jamie θα σκοτώσει και την Mad Queen. Ρόλο στην φυγή μπορεί να παίζει και η Brienne.
10) O Bran και ο Sam συνιστούν αχτύπητο δίδυμο. Σε όλες τις σεζόν ζήτημα αν γέλασα 5 φορές, η στιγμή που δείχνει το χαρτάκι ο Bran στον Sam ήταν μια από αυτές. Αναμέναμε καιρό αυτήν την σκηνή. Κάποιοι την περίμεναν δεκαετίες. Ο Jon ξέρουμε από τον προηγούμενο κύκλο ότι είναι μισός Stark-μισός Targaryen, αλλά ότι είναι νόμιμος γιος του Rhaegar κι όχι νόθος το υπογράφουμε με την συνάντηση Bran-Sam και με στρογγυλή σφραγίδα.
11) Πολλά ειπώθηκαν για το σεξ ανάμεσα στους 2 πρωταγωνιστές. Εγώ ξαναλέω ότι εάν δεν έχει νόημα στην πλοκή, η σειρά γίνεται σαπουνόπερα. Επίσης πολλοί λένε ότι μιας και το κανονικό όνομα της σειράς είναι Το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου, η ένωση Jon-Daenerys είναι ακριβώς αυτό το τραγούδι. Λάθος! Η Daenerys είναι ένα πολύ μικρό πιόνι σε αυτήν την υπόθεση. Με την ακριβώς ίδια λογική, το τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου τραγουδήθηκε λίγα χρόνια πριν από τον Rhaegar Targaryen και την Lyanna Stark. O Jon μάλιστα είναι η επιτομή του τραγουδιού της φωτιάς και του πάγου, ο μόνος που έχει μέσα του το αίμα και του βορρά, αλλά και των Targaryens, είναι αυτός που πέθανε και επέστρεψε, λογικά είναι ο Azor Ahai, ο πρίγκιπας που αποδεδειγμένα πλέον “ born amidst sand and salt’ beneath a bleeding star (βλ. σπαθί του Arthur Dayne)” κτλ κτλ. Κάψιμο μυαλού.
12) Δε γινόταν να τελειώσει αλλιώς το επεισόδιο. Τελικά τι πετάει ο δράκος; Φωτιά ή πάγο. Τείνω προς μπλε φωτιά, μιας και υποτίθεται ότι το τείχος έλιωσε. Περίμενα να πέσει με λίγο πιο μαγικό τρόπο το τείχος, μετά από το άγγιγμα του Αρχιζόμπι με τον Bran. Πιστεύετε ότι επέζησε ο Berick και ο Tormund; Πρέπει να διεκδικήσει την Brienne από τον Jamie!


ΥΓ1. Η συνάντηση Hound-Mountain πολύ χλιαρή. Περίμενα περισσότερα πράματα.
ΥΓ2. Ο Euron παρότι δεν ήξερε ότι θα σκάσει μύτη ζόμπι και ειδικά ότι δεν κολυμπάνε, άδραξε την ευκαιρία και την έκανε με την κακή δικαιολογία που μας έδωσε η Cersei. Η πρέπει να δώσουμε όσκαρ αυτοσχεδιασμού στον πειρατή, ή η παραγωγή μας δουλεύει. Πάντως είναι μεγάλος μπουρτζόβλαχος. Μάλλον έχει βάλει στο μάτι και την Daenerys.
ΥΓ3. Τελικά η Cersei δεν απέβαλε. Υποτίθεται ότι είναι ακόμα έγκυος. Περίμενα η υπόθεση να οδηγηθεί σε φιάσκο πριν το τέλος της σεζόν.
ΥΓ4. Ο Theon εφάρμοσε τον νόμο του ισχυρού, τον  μόνο νόμο που υπακούν οι Σιδερογέννητοι. Ποιον σκότωσε όμως;
ΥΓ5.  Χιόνια στην πρωτεύουσα. Όπως τελειώνει και το τελευταίο βιβλίο που εκδόθηκε. Ο χειμώνας ήρθε στην πρωτεύουσα.
ΥΓ6.  Ο Rhaegar δεν είναι ίδιος ο Viserys; Άλλον ηθοποιό δεν μπορούσαν να βρoυν;
ΥΓ7.  Μου έλειψε ο Ghost
ΥΓ8. Ο Tyrion ήταν ένας από τους πιο διασκεδαστικούς χαρακτήρες τις προηγούμενες σεζόν. Τώρα έχει καταλήξει να είναι το στόμα των δημιουργών της σειράς.
ΥΓ9. Τελικά ο πιο ντόμπρος, ο πιο κύριος μέσα σε όλο αυτό το χάος 7 χρόνια τώρα, αποδεικνύεται πως ήταν ο Ned Stark.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου