1 Αυγ 2017

Game of Thrones

Game of Thrones Season 7, Episode 3, ‘The Queen's Justice

10 επεισόδια πριν το τέλος και η σειρά έχει μπει για τα καλά στην τελική της ευθεία. Ο ρυθμός είναι φρενήρης κάτι που σε κάποιους αρέσει και σε κάποιους όχι. Προσωπικά δεν μ' αρέσει. Υπάρχουν μεγάλα χρονικά και χωρικά κενά. Αν ανοίξει κανείς να δει τον χάρτη του Westeros θα το διαπιστώσει περίτρανα. Τι είδαμε όμως στο 3ο επεισόδιο, διάρκειας μιας ώρας;

1) Ξεκινάμε με μια σκηνή που περιμέναμε από το πρώτο επεισόδιο. Ο Jon συναντά την Daenerys. Ο Jon επίσης συναντά τον Tyrion και τα δρακάκια και τα κάνει λίγο πάνω του. Δεν νομίζω να ξανασυμβεί, μιας και ψήνεται μια σκηνούλα που θα τα χαϊδεύει σα μικρά σκυλάκια κι αυτά δε θα βγάζουν κιχ. Ο Davos κάνει ένα μικρό χώσιμο στην Missandei, αλλά μάλλον τσεκάρει τι παίζει με την πιο έμπιστη ακόλουθο της βασίλισσας; Έχουμε και έναν μικρό διαπληκτισμό Varys-Melisandre. Ξέρουμε γιατί κρύβεται η κόκκινη ιέρεια. Απλά δεν ξέρουμε γιατί της την λέει ο Varys. Ο καράφλας δεν χάνει συχνά τα λόγια του, αλλά είναι η δεύτερη φορά που βλέπουμε να του την λέει μια κόκκινη ιέρεια. Δεδομένου, όπως βλέπουμε αργότερα, ότι ο στρατός της Daenerys τρώει δεύτερο σκαμπίλι από τους Lannisters, το θέμα αρχίζει να βρωμάει. Είναι ο Varys προδότης; Το παίζει διπλό ταμπλό; Μη ξεχνάμε ότι στο προηγούμενο επεισόδιο η Daenerys έπεσε λίγο να τον φάει γι' αυτό το θέμα. Anyway...

2) Σύσταση Jon-Daenerys. Από τις λίγες χιουμοριστικές σκηνές που έχουμε δει στο GoT. Από εδώ η Καλήσι, όνομα πατρός τάδε, όνομα μητρός τάδε, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, τηλέφωνο, μπλα μπλα μπλα. Κομπλέ, αυτός είναι ο Γιάννης. Η Daenerys το έπαιξε καμπόσα στον Jon, αυτός σπάστηκε και θέλησε να μείνει λίγο μόνος να κάτσει να σκεφτεί. Δεν ξεκίνησε καλά αυτήν η σχέση.

3) Theon Greyjoy. Τον βρήκαν οι δικοί του. Τι θα τον κάνουν; Δε ξέρω...

4) Σε αντίθεση με τον σκώληκα Theon, ο θείος Euron, σκάει στο King's Landing σαν ροκ σταρ από ταινία του Guy Ritchie και μπαίνει, εντελώς yolo, μέσα στην αίθουσα του θρόνου καβάλα στ' άλογο.
Εν τω μεταξύ, ο λαός του King's Landing, που υποτίθεται τρώει αρουραίους γιατί δεν υπάρχει φαΐ ούτε για δείγμα, πετάει στην Ellaria φρούτα και λαχανικά. Αυτά βλέπει ο Σόιμπλε... Τέλος πάντως, πολύ δυνατό το δώρο του Euron στην Cersei. Το πινγκ-πονγκ ανάμεσα σε Jaime και Euron δεν με συγκινεί. Με συγκινεί όμως το δίδυμο που φτιάχνουν οι δυο τους. Ένας στο πεζικό, ένας στο ναυτικό. Ευτυχώς ανασυντάχθηκαν οι Lannisters γιατί τρέφω μια συμπάθεια στον ανωμαλιάρη Jaime. Όσο για τις κρατούμενες από το Dorne, τι να πει κανείς; Η Cersei ξέρει να εκδικείται, το δίχως άλλο. Απόλυτη θεία δίκη το φιλί στο μικρό Sand Snake. Τι ήθελες να σκοτώσεις την Myrcella ρε παλιοΣωσώ Παπαδήμα; Καλά να πάθεις τώρα. Το πως προσπαθούν τα φίδια του Dorne να τεντωθούν για να αγγίξουν το ένα το άλλο με γέμισε με δάκρυα στα μάτια. ΝΟΤ. Μόλις πεθάνει και η Ellaria, ο οίκος Martell θα ξεκληριστεί. Και πολύ καλά θα κάνει μιας και κούρασε απίστευτα. Σε αντίθεση με τα βιβλία που οι Martell έχουν πολύ ζουμί.

5) Η Cersei μύρισε αίμα και καύλωσε. Σεξάκι με τον Jaime μετά από καιρό. Στο τέλος μια κομπάρσα βλέπει τα δυο αδέρφια να "κοιμούνται" μαζί. Θα μας απασχολήσει αυτό στο μέλλον; Ίδωμεν.

6) Πολύ καιρό σκεφτόμουν που έχει χαθεί η σιδερένια τράπεζα του Braavos. Τελικά ήρθε να στηρίξει Lannister. Δε βαριέσαι, μια ζωή το αίμα του λαού πίνουν οι τράπεζες. Στο τέλος της σκηνής, κι ενώ τα ταμεία του Στέμματος είναι άδεια, η Cersei υπόσχεται αποπληρωμή όλων των χρεών και έξοδο απ' τα μνημόνια μέσα σε 15 μέρες. Πως θα γίνει αυτό; Θα δούμε στην συνέχεια.

7) Στην συνέχεια, ο Tyrion λέει στον Jon αυτό που σκέφτονταν φωναχτά ΌΛΟΙ. ΖΗΤΑ ΛΙΓΟ ΔΡΑΚΟΓΥΑΛΟ ΡΕ ΜΠΑΓΛΑΜΑ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΗΡΘΕΣ. Ύστερα ο Tyrion μεσολαβεί στην Daenerys κι αυτήν βρίσκει τον ανιψιό της και του λέει να πάρει όσο δρακόγυαλο θέλει. Και του υπενθυμίζει φυσικά ότι είναι η νόμιμη διάδοχος του θρόνου. Που να' ξερε ότι εάν είναι να ακολουθηθεί το blood line, βασιλιάς πρέπει να γίνει ο Jon.

8) Εντάξει, το καταλάβαμε. Η Sansa ξέρει να διοικεί. Γυρνάει από εδώ κι από κει: όχι αυτό δεν το κάνεις σωστά, αυτό έπρεπε να γίνει έτσι, βάλε δέρμα στην πανοπλία επειδή ο χειμώνας ήρθε, δεν παίζονται έτσι οι εξάρες ρε καραγκιόζη κλπ κλπ. Κι από δίπλα ο Littlefinger, ήρεμος και ύπουλος, παίζοντας με σχέδιο και στρατηγική ως άλλος πρώην μισθοφόρος. Σαν φαν και του Littlefinger και του πρώην μισθοφόρου, θα ήθελα να τον δω να την βγάζει μέχρι τέλους, αλλά με την Sansa που έμπλεξε δεν βλέπω να βγάζει ούτε την χρονιά. 

9) Εντελώς creepy η συνάντηση με τον Bran. Αυτή συγκινείται, λογικό είναι, αυτός λίγο στην κοσμάρα του, ανέκφραστος εντελώς. Σαν να βλέπει το κακό να έρχεται και να μην τον νοιάζουν και πολύ οι αγκαλίτσες, τα φιλιά και τα λουλούδια. Μη ξεχνάμε βέβαια, ότι το μυαλό του έχει γίνει κιμάς. 
Ο Bran έπειτα μας δίνει να καταλάβουμε ότι είναι πολύ μεγάλος παίχτης στο παιχνίδι του στέμματος.  Απλά ρε φίλε έχεις να δεις την αδερφή σου 6 σεζόν. Το πρώτο πράμα που της λες είναι ότι ξέρεις τι τσο και λο έχει φάει;

10) Χάρηκα που γιατρεύτηκε ο Jorah, αλλά πολύ ξενέρωτα ρε γαμώτο. Άνοιξε ο Sam το Youtube, είδε ένα μικρό tutorial και γιάτρεψε μια αρρώστια αγιάτρευτη για αιώνες. Και πως; Έξυσε το δέρμα και έβαλε αλοιφή! Σοβαρά τώρα; Δεν το είχε σκεφτεί ποτέ κανείς άλλος; Βλέπω πάντως αμοιβαία εκτίμηση ανάμεσα σε Sam-Jorah και προβλέπω και συνάντηση με τα αφεντικά τους. Όλοι μαζί εννοώ. Και μόλις πέσουν οι συστάσεις, ο Jon να δώσει το σπαθί στον Jorah και ο Jorah να του πει δε το παίρνω γιατί ο μπαμπάς μου με έδερνε μικρό κτλ. 

11) Πολύ ωραία σκηνοθεσία και στην πολιορκία του Casterly Rock. Ο Tyrion διηγείται το σχέδιο του κι εμείς το βλέπουμε στην οθόνη. Όπως διαπιστώνουμε όμως, τελικά το Rock έπεσε πολύ εύκολα. Εδώ υπάρχουν 2 ενδεχόμενα. Είτε ο Jamie είναι ένα τεράστιο στρατηγικό μυαλό, ή όπως είπα και πριν, κάποιος από μέσα προδίδει την  Daenerys. Ή και τα δύο. Τόσο πολύ προβλέψιμο ήταν το σχέδιο του Tyrion; Άσε που μετά διακτινίστηκε ο Euron (ή μέρος της αρμάδας του) και έκαψε όσα πλοία είχαν μείνει στην Daenerys. Το θέμα είναι ότι ο Tyrion έχει φάει δύο μεγάλες κατραπακιές και έχει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε πως θα τον χειριστεί η Daenerys. Θα τον τιμωρήσει άραγε; 

12) Στην πιο σημαντική και ανατρεπτική σκηνή του επεισοδίου, ο στρατός των Lannister απλά αφήνει ένα μεγάλο κάστρο και κατακτά ένα άλλο. Όμως αυτό το κάστρο είναι των Tyrell, του πλουσιότερου οίκου στο Westeros. Να πως θα ξεπληρώσουν την τράπεζα του Braavos. Δίπλα στον Jamie στέκεται ο Tarly. Η πρόβλεψη μου είναι ότι θα έχει πολύ κακό τέλος, όπως και όλοι οι προδότες στο GoT. Δύο πραγματάκια κρατάμε από την τελευταία σκηνή. Πρώτον ξεκληρίστηκε και ο οίκος των Tyrell (ποτέ δεν μου άρεσε η Olenna) και δεύτερον η αποκάλυψη ότι η Olenna σκότωσε τον Joffrey (εμείς γνωρίζουμε βέβαια ότι η Olenna συνωμότησε με τον Littlefinger). Τι σημαίνει αυτό; Η Cersei θα μάθει ότι δεν σκότωσε ο Tyrion τον γιο της. Ακόμα μια πρόβλεψη: αυτό θα οδηγήσει σε μια συνάντηση Tyrion με τα αδέρφια του, έστω έναν από τους δύο. Μη ξεχνάμε ότι ο Jamie ακόμα τον αγαπά.

ΥΓ: Εδώ και πολλές σεζόν αναβάλλεται η συνάντηση Bran-Jon. Πλέον υπάρχει νόημα σε όλο αυτό. Ο Bran (και ο μπαμπάς της Meera, τον οποίο δεν είδαμε ποτέ) είναι ο μοναδικός χαρακτήρας που ξέρει ότι η Jon είναι γιος της της Lyanna Stark και του Rhaegar Targaryen. Μόλις τον συναντήσει, λογικά θα του το πει. Αργά ή γρήγορα η αποκάλυψη θα πραγματοποιηθεί...

ΥΓ2: Το ξαναλέω πως πιστεύω ότι ένας δράκος θα σκοτωθεί και θα γίνει ζόμπι. Τελευταία πιστεύω ότι ίσως σκοτωθεί ακόμα ένας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου