5 Μαΐ 2016

Game of Thrones

Ένα καινούργιο θέμα ήρθε να προστεθεί στο blog!




Μετά από κάθε επεισόδιο του Game of Thrones θα υπάρχει μια μικρή σύνοψη του επεισοδίου, περισσότερο καταγραφή μερικών σκέψεων. Θα ξεκινήσουμε με το 2ο επεισόδιο της 6ης Σεζόν.



Όταν βλέπεις GoT πρέπει να δίνεις σημασία σε κάθε, μα κάθε λέξη.
Επιτέλους είδαμε λίγο Μπραν. Τρομερά ενδιαφέροντα τα φλάσμπάκ του, πιστεύω θα είναι ακόμα πιο ενδιαφέροντα τα μελλοντικά του. Νομίζω ότι ο Μπραν είναι αρκετά μεγάλος παίχτης. Απ ότι φαίνεται και ο Χόντορ.
Θεία δίκη για τον Θορν. Βασανίζει τον Τζον από τον πρώτο κύκλο επειδή είναι απλά μπάσταρδος. Για τον Θορν μιλάω... Ήταν θέμα χρόνου να συμμαχήσουν οι άγριοι με τους άνδρες της φρουράς.
Στο Κινκς Λάντινγκ, όσο δυνατός θέλει να το παίξει ο Τόμμμεν, τόσο φλώρος θα φανεί στο τέλος. Θα πεθάνει με μαθηματική ακρίβεια, το θέμα είναι το πότε. Την Σέρσει άρχισα να την σιχαίνομαι. Μου θυμίζει κάτι πρώην γκόμενες, που μπορεί να πέρναγες καλά, αλλά τώρα τις έχεις στον νου σου απλά σαν πουτάνες. Τρομερή αλλαγή ο Τζέιμι. Από εκεί που ήταν από τους πιο μισητούς χαρακτήρες (από το σπρώξιμο στον Μπραν άρχισε ο πόλεμος ουσιαστικά), είναι πλέον από τους πιο ντόμπρους και συμπαθείς. Αν πάντως ο Τσίπρας (Τόμμεν εννοούσα) δεν προβεί άμεσα σε διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας, θα γίνει μεγάλη μάχη μεταξύ Λάνιστερ-Πίστης.
Στο Μηρίν, βρέθηκε η τέλεια αφορμή να δικαιολογηθεί το διάβασμα τόσων χρόνων του Τύριον. Αν δεν έβγαιναν οι δράκοι έξω θα γινόταν σούπα η ιστορία του Μηρίν, όπως τείνει να γίνει το Ντορν. Δεν θυμάμαι αν ξαναείδα επεισόδιο χωρίς Καλήσι, χωρίς αυτό να με χαλάει πάντως.
Στο Μπράαβος ο Τζάκεν πάει να σώσει την ιστορία της Άρυα. Δε ξέρω που θα οδηγήσει η μεταμόρφωση της, αλλά η πορεία είναι αρκετά βαρετή.
Στο Γουίντερφελ, έπαθα σοκ με τον θάνατο του Ρους. Όχι και με τις υπόλοιπες δολοφονίες του Ράμσευ. Είναι αδίστακτος και παρανοϊκός. Νομίζω αργά ή γρήγορα θα εμφανιστεί στο Γουίντερφελ ο μικρός Ρίκον Σταρκ.
Το στόρι της Σάνσα δε μπορώ να καταλάβω που οδεύει. Απλά βλέπω να αποχτά τσαγανό επιτέλους.
Στο Πάικ, είχα την εντύπωση ότι ο Μπέηλον είχε πεθάνει πολύ νωρίτερα. Έτσι είχε εννοηθεί σε μια παλαιότερη αναφορά, αρκετά νωρίτερα. Επιτέλους μπαίνουν στο παιχνίδι οι Γκρεητζόι. Αδύναμοι στην στεριά, ανίκητοι, όπως λένε, στην θάλασσα. Τσεκάρετε σε έναν χάρτη τις θάλασσες του Westeros και του Essos να δείτε πόσες θάλασσες υπάρχουν…



Για τον Τζον Σνόου δεν έχω να πω κατι. Από πέρυσι φαινόταν ότι ναι μεν είναι νεκρός, αλλά όχι οριστικά. Εξάλλου νεκρός Σταρκ με ζωντανό ανταρόλυκο δεν υπάρχει. Ορκίστηκε να υπηρετεί την φρουρά μέχρι να πεθάνει, και πέθανε. Τώρα που είναι ξανά ζωντανός, ποιον θα υπηρετήσει;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου